Resveratrol dalam Vivix Shaklee membantu pesakit buah pinggang kronik

Resveratrol dalam vivix Shaklee merupakan sebatian polifenolik semulajadi yang biasanya terdapat dalam anggur dan wain merah, dilaporkan mempunyai kesan yang baik terhadap penyakit kardiovaskular, termasuk penyakit buah pinggang. Resveratrol, yang terdapat dalam wain merah, memberi kesan perlindungan ke atas sistem kardiovaskular melalui beberapa mekanisma, termasuk kesan antioksidan.

SIRT1 iaitu bahan NAD + deacetylase -dependent, telah dikenal pasti sebagai salah satu daripada molekul di mana sekatan kalori (CR) membantu memperlambatkan kesan penuaan dan memanjangkan jangka hayat. Pengaktifan SIRT1 memberi kesan cytoprotective melalui pelbagai mekanisma, seperti antiapoptosis, antioksida, dan kesan anti-keradangan dan biogenesis mitokondria, autophagy, dan metabolisme sebagai tindak balas kepada tenaga dan redoks status selular. Resveratrol telah menunjukkan kesan sebagai pengaktif SIRT1 dan banyak kajian sebelum ini menunjukkan bahawa pengambilan resveratrol boleh mencegah pelbagai penyakit, seperti kencing manis, gangguan neurodegenerative, gangguan kognitif, kanser, penyakit buah pinggang, dan penyakit kardiovaskular melalui pengaktifan SIRT1.

Bagaimana Resveratrol dalam Vivix Shaklee membantu pesakit buah pinggang?

Menurut kajian, kandungan resveratrol dalam vivix shaklee membantu pesakit buah pinggang melalui 6 cara:

  1. Sebagai antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
  3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
  4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Mengurangkan proses lipid peroksida
  6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.

“Ikhtiar sembuhkan Buah Pinggang Rosak”

testimoni pesakit buah pinggang sembuh dengan vivix

4 fakta Vivix Shaklee yang perlu anda tahu

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods

kandungan vivix shaklee

(Visited 239 times, 1 visits today)

One Reply to “Resveratrol dalam Vivix Shaklee membantu pesakit buah pinggang kronik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge