Ikhtiar hamil dengan set kesuburan Shaklee

Hai readers..

Ada yang mau try untuk hamil ka sekarang ni? Kalau ada yang sedang merancang untuk hamil samada anak pertama ka atau ingin menambah lagi zuriat yang sedia ada boleh cuba set kesuburan shaklee sebagai ikhtiar untuk hamil.

Untuk dapatkan petua-petua untuk mudah hamil, bolehlah baca entri saya di SINI.

 
Fungsi vitamin dalam set kesuburan shaklee

ESP (energizing soy protein)

Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP boleh membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.

Vitamin E & Selenium 

Terkenal sebagai “vitamin seks”. Menggalakkan pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA). Juga berkhasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Zinc

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, mengekalkan kuantiti sperma, dan paras testosterone yang bersesuaian. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Alfalfa Complex
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

GLA Complex 
Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. GLA (Gamma Linolenic Acid) bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)“. Ia melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum

Vita Lea Iron Formula
Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dalam dalam. Oleh kerana gaya hidup yang sibuk, pemakanan yang tak sihat. Semua ini sebab kita hilang atau tak langsung menikmati nutrisi penting sehari-hari. Jika badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral. Pastinya badan akan lebih cekap berfungsi.

B Complex
Bagi suami, B Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa ‘bersama’. Bagi isteri pula, amat penting mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna).

Testimoni mereka yang berjaya hamil dengan set kesuburan shaklee

   

Bagi yang mempunyai bajet lebih bolehlah mencuba vivix shaklee. Vivix bertindak memperbaiki DNA serta memberi kesihatan menyeluruh.

Set kesuburan shaklee yang dicadangkan ini adalah sebagai ikhtiar untuk hamil. Selebihnya kena berdoa banyak2 dari Tuhan mudah-mudahan rezeki untuk menimang cahaya mata tercapai.

Hubungi saya untuk tempahan Set Kesuburan Shaklee

Facebook: Jessie Fufu

Whatsapp/sms/call: 0138568620

(Visited 740 times, 1 visits today)

One Reply to “Ikhtiar hamil dengan set kesuburan Shaklee”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge